Varivo od lišća šargarepe
Potrebno vam je:
- 1 svežanj listova šargarepe
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika susamovog ulja
Ako ste se ikad pitali da li se jedu listovi od šargarepe, evo odgovora i na koji način da ih spremite.
Priprema:
Operite listove šargarepe i uklonite one koji su se osušili. Isecite listove šargarepe na komade veličine oko 2,5 cm. Stavite u ključalu vodu i blanširajte 2 minuta. Listovi su vrlo osetljivi pa pripazite da ih ne prekuvate. Procedite listove i ostavite da se ohlade.
Napravite dresing od 1 kašike sojinog sosa, 1 kašićice šećera i 1 kašike susamovog ulja i dobro ga promešajte sa listovima šargarepe. Listovi imaju pomalo gorak i slatkast ukus pa im dresing sa malo šećera, pomaže u smanjenju gorčine i pojačava slatki ukus listova šargarepe. Ulje od susama daje posebnu aromu ovom varivu koje se jako dobro slaže sa jelima od ribe ili mesa.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 15 min