Varivo od lišća šargarepe

Potrebno vam je:

  • 1 svežanj listova šargarepe
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika susamovog ulja

Ako ste se ikad pitali da li se jedu listovi od šargarepe, evo odgovora i na koji način da ih spremite.

Priprema:

Operite listove šargarepe i uklonite one koji su se osušili. Isecite listove šargarepe na komade veličine oko 2,5 cm. Stavite u ključalu vodu i blanširajte 2 minuta. Listovi su vrlo osetljivi pa pripazite da ih ne prekuvate. Procedite listove i ostavite da se ohlade.

Napravite dresing od 1 kašike sojinog sosa, 1 kašićice šećera i 1 kašike susamovog ulja i dobro ga promešajte sa listovima šargarepe. Listovi imaju pomalo gorak i slatkast ukus pa im dresing sa malo šećera, pomaže u smanjenju gorčine i pojačava slatki ukus listova šargarepe. Ulje od susama daje posebnu aromu ovom varivu koje se jako dobro slaže sa jelima od ribe ili mesa.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 15 min

varivo od lisca sargarepe