Torta od pasulja 

Sastojci:

1 konzerva GLOBUS bijelog graha, 326 g
150 ml meda
Semenke od 1 vanila štapića
4 jaja
100 g samljevenih badema
2 čajne kašičice praška za pecivo
100 g kokosovog ulja
Prstohvat soli
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 ° C i podmažite okrugli pleh za tortu (20 cm), a dno prekrijte sa papirom za pečenje. Ocijedite i isperite pasulj. U blenderu izmiksajte pasulj, med i sjemenke vanile dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte jaja jedno po jedno. Tijesto će se brzo povećati u zapremini. Sipajte tijesto u veliku posudu i zatim dodajte mljevene bademe, prašak za pecivo, kokosovo ulje i so i lagano pomješajte da se sastojci sjedine. Sipajte tijesto u pleh i pecite 30 do 40 minuta. Torta je pečena kad je odozgo smeđa, čvrsta na dodir, a čačkalica izlazi čista. Izvadite tortu iz rerne, ostavite da se hladi 5 minuta, zatim je izvadite iz pleha i potpuno ohladite. Ohlađenu tortu presjecite na pola, filujte I premažite spolja sa umućenom slatkom pavlakom i ukrasite sa limunovom koricom.

Porcija: 8 – 10 osoba
Vreme pripreme: 60 min

omlet sa povrćem