Hrskave knedle od graška i mrkve
Sastojci:
- 2 konzerve GLOBUS mladog graška sa sitnom mrkvom, 400 g
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 2 jaja
- 1 ravna kašika peršuna
- 2 kašike mlijeka
- 80 g brašna
- 3 kašike finih hlebnih mrvica
- ulje za prženje
- So
- sveže mljevena paprika
Priprema:
Ocedite GLOBUS grašak i mrkvu. U blenderu iseckajte i pomešajte crni luk, bijeli luk, peršun i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomešajte jaja sa mlijekom, dodajte brašno da dobijete homogenu smesu. Dodajte mrkvu i grašak i smešu iz blendera i dobro pomešajte, začinite po ukusu sa solju i mljevenom paprikom. Pokrijte providnom folijom i držite u frižideru pola sata.
U velikom tiganju zagrejte ulje za prženje. Od dobijene smeše oblikujte male knedle, uvaljajte ih u hlebne mrvice. Pržite ih do zlatno smeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru i služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: 45 min