Pečena mrkva sa šitake pečurkama
Sastojci:
- 1 konzerva GLOBUS mala mrkva, 400 g
- Sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kumina u prahu
- 150 g šitake pečuraka
- 2 čena bijelog luka
- 150 g kozjeg sira (ili sira po izboru)
- 1 kašika pinjola
- So i mleven biber
Priprema:
Uključite rernu na 230 °C. Ocedite šargarepu i rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte ih s dve kašike maslinovog ulja. Začinite kuminom, solju i biberom i pecite 5-6 minuta.
Posebno propržite pinjole.
U međuvremenu, isperite i osušite pečurke i isecite ih na pola, ako je potrebno. U tiganj ulijte preostalo ulje i na jakoj vatri propržite luk i pečurke 3 do 4 minuta. Pečenu šargarepu izvadite iz rerne i lagano pomešajte sa pečurkama u tiganju, začinite sa solju i biberom po ukusu. Na samom kraju dodajte limunov sok.
Povrće rasporedite na veliki tanjir i pospite sa zdrobljenim kozjim sirom.
Prijatno!
Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: 30 min