Meksički paprikaš
Potrebno vam je:
- 2 čaše pirinča
- 2 konzerve GLOBUS Crvenog kidney graha, 326 g
- 1 konzerva GLOBUS Kukuruza šećerca, 340 g
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 300 g naseckanih šampinjona
- 200 g mlevenog mesa
- 4 velika paradajza
- 1 crvena paprika
- So i biber po ukusu
- Sveže naseckani korijander
- Zeleni limun
- Ulje za prženje
Priprema:
Na tavi propržite naseckani crni i bijeli luk i šampinjone, a zatim dodajte seckanu papriku i mleveno meso. Kad meso bude isprženo, dodajte iseckan paradajz i korijander i još malo zajedno propržite. Dodajte GLOBUS Crveni grah i GLOBUS Kukuruz šećerac, začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite s kuvanim pirinčem i dodatno začinite sokom od zelenog limuna.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 40 min